Privatumo politika

Privatumo politika

Šios privatumo politikos tikslas

Ši privatumo politika („Privatumo politika“) nustato asmens duomenų tvarkymo principus ir sąlygas Jums lankantis svetainėje www.Alio.lt („Svetainė“ arba „Alio.lt“) bei naudojantis šioje Svetainėje siūlomomis paslaugomis, o taip pat apibūdina Jūsų, kaip duomenų subjekto, teises bei Delfi, kaip duomenų valdytojo, atitinkamas pareigas.

Jums naudojantis Svetaine bei joje siūlomomis paslaugomis, mes gauname ir tvarkome Jūsų asmens duomenis. Tai reiškia, kad mes esame duomenų valdytojas ir privalome užtikrinti tinkamą Jūsų duomenų apsaugą bei laikytis kitų reikalavimų, kylančių mums iš asmens duomenų apsaugą reglamentuojančių teisės aktų.

Ši privatumo politika Jums paaiškins, kokius asmens duomenis, kaip ir kodėl mes renkame ir tvarkome, kiek laiko juos saugome, o taip pat informuos apie Jūsų turimas teises ir jų įgyvendinimo tvarką bei pateiks kitokią Jums aktualią bei svarbią informaciją, susijusią su Jūsų asmens duomenų tvarkymu.

Prašome atsakingai žvelgti į šioje privatumo politikoje išdėstytą informaciją ir su ja susipažinti išsamiai.

1. Jūsų asmens duomenų tvarkymas. Naršymas Svetainėje

1.1. Tvarkomų duomenų tipai

Jums lankantis Alio.lt svetainėje slapukų pagalba mes renkame ir tvarkome šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Jūsų demografinius duomenis (amžių, lytį), įrenginio IP adresą; informaciją apie Jūsų naudojamą naršyklę; turinį ir universaliuosius adresus (URL), prie kurių Jūs jungiatės; prisijungimų datą ir laiką. Jums prie svetainės prisijungus mobiliaisiais įrenginiais, tvarkome šiuos duomenis: Jūsų mobiliojo įrenginio modelis ir gamintojas; jūsų mobiliojo įrenginio naudojama operacinė sistema.

1.2. Duomenų šaltinis

Visų duomenų šaltinis esate Jūs. Šie Jūsų asmens duomenys gaunami automatiškai Jums naršant tinklalapyje Jums davus sutikimą dėl naudojamų slapukų (cookies).

1.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai

Asmens duomenų tvarkymo tikslai: identifikuoti vartotojų profilius, jų elgseną, remiantis gautais duomenimis priimti vartotojams palankiausius techninius, funkcinius ir dizaino sprendimus.

1.4. Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – Jūsų sutikimas dėl slapukų naudojimo, gautas pirmą kartą Jums apsilankius Svetainėje.

1.5. Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas

Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas. Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas priklauso nuo konkretaus naudojamo slapuko (jo termino).

Pasibaigus Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpiui, mes Jūsų asmens duomenis saugiai sunaikiname.

Plačiau apie Alio.lt slapukus prašome skaityti mūsų Taisyklių puslapyje, skyriuje "Slapukai": https://www.alio.lt/taisykles.html

2. Jūsų asmens duomenų tvarkymas. Registracija Svetainėje ir prisijungimas

2.1. Tvarkomų duomenų tipai

Jums susikuriant paskyrą Alio.lt internetiniame puslapyje (užsiregistruojant) ir ja naudojantis DELFI tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

(i) registracijos Alio.lt metu gaunami ir tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

  • Jūsų telefono numeris;
  • elektroninio pašto adresas (neprivaloma informacija);
  • slaptažodis;
  • vardas (neprivaloma informacija);
  • profilio nuotrauka (neprivaloma informacija);
  • miestas (neprivaloma informacija).

(ii) Registracijos Alio.lt metu, kuomet yra užsiregistruojama jungiantis per savo paskyrą „Facebook“ gaunami ir tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

  • Viešai prieinami profilio duomenys – Jūsų Facebook vartotojo ID, vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas bei telefono numeris (papildomai pridedamas pačio vartotojo).

(iii) veiksmai paskyroje (naudojamos Alio.lt paslaugos, skelbimų įdėjimas, ištrynimas, redagavimas, atnaujinimas), įskaitant techninius duomenis (IP adresas, prisijungimo techninė informacija: tokia kaip naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų Svetainėje skaičius) - viešai neskelbiami duomenys.

Bet kuriuo metu galite atsieti savo „Facebook“ paskyrą. Tai padaryti galite savo paskyroje Svetainėje, skiltyje „Mano duomenys“. Jei pirmą kartą registravotės nesusiedami paskyros su savo „Facebook“ paskyra, ją susieti galite vėliau.

Visų nurodytų asmens duomenų pateikimas yra savanoriškas ir vykdomas Jūsų laisva valia. Tačiau Jums nepateikus savo telefono numerio bei slaptažodžio, Jūs negalėsite mūsų Svetainėje susikurt paskyrą bei prie jos prisijungti.

Vienintelė privalomai kitiems Svetainės naudotojams matoma Jūsų asmeninė informacija yra Jūsų telefono numeris, kuris yra matomas tik Jūsų patalpintame skelbime. Jūs galite papildomai pasirinkti, kad Jūsų skelbime Svetainės naudotojas matytų šią Jūsų asmeninę informaciją: vardas, pavardė, miestas, savivaldybė, lytis (nurodoma kategorijoje „Pažintys “).

2.2. Duomenų šaltinis

Visų šių duomenų šaltinis esate Jūs. Kai kuriais atvejais Jūsų asmens duomenys gaunami automatiškai Jums naršant Svetainėje (IP adresas, naudojamos naršyklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiūrėti puslapiai ir kt.), bet ir šiais atvejais duomenys yra gaunami iš Jūsų – kuomet duodate sutikimą dėl naudojamų slapukų (cookies) – plačiau apie tai Taisyklių puslapyje, skyriuje „Slapukai“: https://www.alio.lt/taisykles.html. Jei prisijungiate prie mūsų portalo per savo paskyrą "Facebook, jūs suteikiate "Facebook" leidimą pasidalinti Jūsų paskyros informacija su mumis – taigi, gautų duomenų šaltinis yra Facebook.

2.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai

Jūsų asmens duomenis tvarkome šiais tikslais:

  • Tikslu sukurti Jūsų paskyrą (užregistruoti Jus kaip vartotoją) Alio.lt ;
  • Jūsų paskyros administravimo bei techninio palaikymo tikslais, įskaitant Jūsų identifikaciją Jums prisijungiant prie paskyros bei gedimų šalinimą, komunikaciją su Jumis dėl Jūsų užsakytų paslaugų ar produktų.

2.4. Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – sutikimas. Laisva valia bei savo aktyviais veiksmais susikurdami vartotojo paskyrą Alio.lt, Jūs išreiškiate sutikimą, kad Jūsų pateikti asmens duomenys būtų Delfi tvarkomi 2.3. punkte nurodytais tikslais.

2.5. Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas

Jūsų asmens duomenis tvarkome visą laikotarpį, kol naudojatės Alio.lt paskyra. Jūs turite teisę bet kada atšaukti savo sutikimą dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo 2.3. punkte nurodytais tikslais – šią teisę galite įgyvendinti patys ištrindami savo Alio.lt paskyrą arba šios Privatumo politikos 12 skyriuje nustatyta tvarka pateikdami mums dėl to prašymą.

Jūsų sutikimą dėl duomenų tvarkymo įrodanti informacija saugoma 1 metus po paskyros ištrynimo.

Pasibaigus Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpiui, mes Jūsų asmens duomenis saugiai sunaikiname.

3. Jūsų asmens duomenų tvarkymas. Skelbimų talpinimo paslauga

3.1. Tvarkomų duomenų tipai

Jums naudojantis Alio.lt skelbimų talpinimo paslaugos platforma DELFI tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

  • Informacija apie skelbimo objektą. Priklausomai nuo skelbimo kategorijos, tai gali būti tam tikra privaloma pateikti informacija (neužpildžius skelbimas nebus patalpintas) apie siūlomą prekę/paslaugą (pvz. parduodant buitinę techniką - gamintojas, modelis, būklė) arba Jus (pvz. Jums talpinant darbo paieškos skelbimą - Jūsų amžius, ieškomo darbo sritis, miestas ir kt.) bei neprivaloma pateikti informacija (skelbimo objekto aprašymas, nuotraukos, vaizdo įrašai) – viešai skelbiama informacija;
  • Prekės/paslaugos ar vartotojo (Jūsų) buvimo vieta (miestas, savivaldybė, užsienio valstybė) – viešai skelbiama informacija, kurią privaloma pateikti (neužpildžius skelbimas nebus patalpintas);
  • Jūsų telefono numeris - viešai skelbiama informacija, kurią privaloma pateikti (neužpildžius skelbimas nebus patalpintas);
  • Jūsų elektroninio pašto adresas - viešai neskelbiama informacija, kurią privaloma pateikti (neužpildžius skelbimas nebus patalpintas);
  • Skelbimo patalpinimo/redagavimo data – viešai skelbiama informacija;
  • Techniniai duomenys (prisijungimo techninė informacija, tokia kaip Jūsų IP adresas naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų Portale skaičius, peržiūrėti Portalo puslapiai, laikas praleistas Portale) – viešai neskelbiama informacija;

Jeigu patalpinę skelbimą papildomai užsisakote mokamas paslaugas, mes taip pat tvarkome Jūsų duomenis, susijusius su apmokėjimu – plačiau apie tai skaitykite šios Privatumo politikos 6 skyriuje.

Visų šiame Privatumo politikos skyriuje nurodytų asmens duomenų pateikimas yra savanoriškas ir vykdomas Jūsų laisva valia. Tačiau Jums nepateikus privalomos pateikti informacijos (nurodyta aukščiau tiek konkrečiais duomenų tipais), Jūsų skelbimas negalės būti patalpintas alio.lt interneto svetainėje.

3.2. Duomenų šaltinis

Visų šių duomenų šaltinis esate Jūs. Kai kuriais atvejais Jūsų asmens duomenys gaunami automatiškai Jums naršant Svetainėje (IP adresas, naudojamos naršyklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiūrėti puslapiai ir kt.), bet ir šiais atvejais duomenys yra gaunami iš Jūsų – kuomet duodate sutikimą dėl naudojamų slapukų (cookies) – plačiau apie Alio.lt slapukus prašome skaityti mūsų Taisyklių puslapyje, skyriuje „Slapukai“: https://www.alio.lt/taisykles.html.

3.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai

Jūsų asmens duomenis tvarkome šiais tikslais:

3.3.1. Tikslu suteikti Jums galimybę pasinaudoti Delfi teikiama skelbimo talpinimo (paskelbimo) Svetainėje paslauga, įskaitant paslaugos administravimą;

3.3.2. Siekiant užtikrinti tinkamą Delfi ar trečiųjų asmenų teisių gynimą, jeigu jos būtų pažeistos ir reikėtų nustatyti atsakingą asmenį.

3.4. Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Šios Privatumo politikos 3.1. punkte nurodytu tikslu Jūsų asmens duomenis tvarkome Jūsų sutikimo pagrindu. Laisva valia bei savo aktyviais veiksmais suvesdami skelbimo duomenis bei skelbdami savo skelbimą Jūs išreiškiate sutikimą, kad Jūsų pateikti asmens duomenys būtų Delfi atitinkamai tvarkomi (skelbimo talpinimo bei administravimo tikslais).

Šiame skyriuje nurodytus Jūsų asmens duomenis tvarkome (saugojame) taip pat teisėto Delfi ar trečiųjų asmenų intereso pagrindu – siekiant užtikrinti tinkamą Delfi ar trečiųjų asmenų teisių gynimą, jeigu jos būtų pažeistos ir reikėtų nustatyti atsakingą asmenį. Atsižvelgiant į tai, kad praktikoje skelbimų talpinimo platformose gana nereti atvejai, kuomet skelbimai nesąžiningų asmenų yra keliami sukčiavimo bei kitokiais nusikalstamais tikslais, Delfi vertinimu, Delfi bei nukentėjusių trečiųjų asmenų interesai yra viršesni už Jūsų, kaip duomenų subjekto, interesus, ypatingai turint omenyje tokiomis nusikalstamomis veikomis padaromos žalos tretiesiems asmenims pobūdį bei mastą.

Nurodome, kad Jūs turite teisę dėl su Jumis konkrečiu atveju susijusių priežasčių bet kuriuo metu nesutikti, kad Delfi tvarkytų (saugotų) nurodytus Jūsų asmens duomenis remiantis teisėto Delfi ar trečiųjų asmenų intereso pagrindu (teisė nesutikti įgyvendinama šios Privatumo politikos 12 skyriuje numatyta tvarka).

3.5. Tvarkymo terminas

Jūsų asmens duomenis, tvarkomus Jūsų sutikimo pagrindu, tvarkome tol, kol galioja Jūsų skelbimas. Jūs turite teisę bet kada atšaukti savo sutikimą dėl skelbimo viešo paskelbimo svetainėje – šią teisę galite įgyvendinti patys:

  • Registruotiems vartotojams. Įprastu būdu prisijunkite prie savo Alio.lt paskyros ir prie skelbimo, kurį norite ištrinti, spauskite „Ištrinti“, pasirinkite ištrynimo priežastį ir patvirtinkite pasirinkimą;
  • Neregistruotiems vartotojams. Spauskite šią nuorodą „Redaguoti skelbimą“, įveskite skelbimo redagavimo kodą, kurį gavote SMS žinute ir/arba el. paštu skelbimo sukūrimo metu skelbime nurodytais kontaktais. Skelbimo redagavimo lango apačioje spauskite „Ištrinti skelbimą“, pasirinkite ištrynimo priežastį ir patvirtinkite pasirinkimą.

Teisėto Delfi intereso pagrindu - siekiant užtikrinti tinkamą Delfi ar trečiųjų asmenų teisių gynimą, jeigu jos būtų pažeistos (pvz. netinkamu skelbimo turiniu pažeidžiant asmens garbę bei orumą) ir reikėtų nustatyti atsakingą asmenį, Jūsų asmens duomenis mes saugome 10 metų. Šis terminas grįstinas bendruoju 10 metų ieškinio senaties terminu, per kurį asmuo turi teisę apginti savo pažeistas teises.

Pasibaigus Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpiui, mes Jūsų asmens duomenis saugiai sunaikiname.

4. Jūsų asmens duomenų tvarkymas. Susisiekimo su skelbimo autoriumi paslauga

4.1. Tvarkomų duomenų tipai

Jums susisiekiant su skelbimo autoriumi DELFI tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

(i) Alio.lt svetainėje rašant skelbimo autoriui el. laišką („Rašyti el. laišką“) DELFI tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

  • Jūsų telefono numeris - privaloma pateikti (neužpildžius el. laiškas nebus nusiųstas);
  • Jūsų elektroninio pašto adresas - privaloma pateikti (neužpildžius el. laiškas nebus nusiųstas);
  • Jūsų komentaro turinys - privaloma pateikti (neužpildžius el. laiškas nebus nusiųstas);
  • Techniniai duomenys (prisijungimo techninė informacija, tokia kaip Jūsų IP adresas naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų Svetainėje skaičius, peržiūrėti Svetainės puslapiai, laikas praleistas Svetainėje).

(ii) Alio.lt svetainėje pradedant pokalbį su skelbimo autoriumi („Pradėti pokalbį“) DELFI tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

  • Jūsų žinutės turinys;
  • Techniniai duomenys (prisijungimo techninė informacija, tokia kaip Jūsų IP adresas naudojamos internetinės naršyklės tipas).

(iii) po Alio.lt svetainėje paskelbtu skelbimu Jums pateikiant savo viešą komentarą DELFI tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

  • Jūsų vardas - viešai skelbiama informacija, kurią privaloma pateikti (neužpildžius komentaras nebus pateiktas);
  • Elektroninio pašto adresas – ne viešai skelbiama informacija, kurią privaloma pateikti (neužpildžius komentaras nebus pateiktas);
  • Komentaro turinys - viešai skelbiama informacija, kurią privaloma pateikti (neužpildžius komentaras nebus pateiktas);
  • Techniniai duomenys (prisijungimo techninė informacija, tokia kaip Jūsų IP adresas naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų Svetainėje skaičius, peržiūrėti Svetainės puslapiai, laikas praleistas Svetainėje) – viešai neskelbiama informacija.

Visų šiame Privatumo politikos skyriuje nurodytų asmens duomenų pateikimas yra savanoriškas ir vykdomas Jūsų laisva valia. Tačiau Jums nepateikus privalomos pateikti informacijos (nurodyta aukščiau tiek konkrečiais asmens duomenų tipais), Jūs negalėsite susisiekti su skelbimo autoriumi.

4.2. Duomenų šaltinis

Visų šių duomenų šaltinis esate Jūs. Kai kuriais atvejais Jūsų asmens duomenys gaunami automatiškai Jums naršant Svetainėje (IP adresas, naudojamos naršyklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiūrėti puslapiai ir kt.), bet ir šiais atvejais duomenys yra gaunami iš Jūsų – kuomet duodate sutikimą dėl naudojamų slapukų (cookies) – plačiau apie Alio.lt slapukus prašome skaityti mūsų Taisyklių puslapyje, skyriuje „Slapukai“: https://www.alio.lt/taisykles.html.

4.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai

Jūsų asmens duomenis tvarkome šiais tikslais:

4.3.1. Tikslu suteikti Jums galimybę pasinaudoti DELFI teikiama susisiekimo su skelbimo autoriumi Svetainėje paslauga, įskaitant paslaugos administravimą;

4.3.2. Siekiant užtikrinti tinkamą DELFI ar trečiųjų asmenų teisių gynimą, jeigu jos būtų pažeistos ir reikėtų nustatyti atsakingą asmenį.

4.4. Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

4.4.1. Šios Privatumo politikos 4.3.1. punkte nurodytu tikslu Jūsų asmens duomenis tvarkome remdamiesi Jūsų sutikimo pagrindu. Laisva valia bei savo aktyviais veiksmais siųsdami žinutę (ar talpindami komentarą) Jūs išreiškiate sutikimą, kad Jūsų pateikti asmens duomenys būtų Delfi atitinkamai (susisiekimo su skelbimo autoriumi tikslais) tvarkomi.

4.4.2. Šios Privatumo politikos 4.3.2. punkte nurodytu tikslu Jūsų asmens duomenis tvarkome (saugojame) remdamiesi teisėto Delfi ar trečiųjų asmenų intereso pagrindu – siekiant užtikrinti tinkamą Delfi ar trečiųjų asmenų teisių gynimą, jeigu jos būtų pažeistos (pvz. komentaro turinyje esant trečiojo asmens garbę bei orumą pažeidžiančių teiginių ar šmeižtui ir pan.) ir reikėtų nustatyti atsakingą asmenį. Atsižvelgiant į tai, kad praktikoje gana nereti atvejai, kuomet pažeidžiant Svetainės Taisykles, asmenys talpina netinkamo ar net nusikalstamo turinio komentarus, Delfi vertinimu, Delfi bei nukentėjusių trečiųjų asmenų interesai yra viršesni už Jūsų, kaip duomenų subjekto, interesus, ypatingai turint omenyje tokiomis nusikalstamomis veikomis padaromos žalos tretiesiems asmenims pobūdį bei mastą.

Nurodome, kad Jūs turite teisę dėl su Jumis konkrečiu atveju susijusių priežasčių bet kuriuo metu nesutikti, kad Delfi tvarkytų (saugotų) nurodytus Jūsų asmens duomenis remiantis teisėto Delfi ar trečiųjų asmenų intereso pagrindu (teisė nesutikti įgyvendinama šios Privatumo politikos 12 skyriuje numatyta tvarka).

4.5. Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas

4.5.1. Šios Privatumo politikos 4.3.1. punkte nurodytais tikslais Jūsų asmens duomenys tvarkomi iki tol, kol baigiasi su Jūsų išsiųsta žinute ar patalpintu komentaru susijusio skelbimo galiojimo laikas, toks skelbimas yra ištrinamas, skelbimo autorius pats ištrina su skelbimu susijusį komentarą ar žinutę ar su skelbimu susijusį komentarą ištrinate Jūs pats.

Komentarą galite ištrinti patys arba pateikdami mums prašymą šios Privatumo politikos 12 skyriuje numatyta tvarka.

4.5.2. Šios Privatumo politikos 4.3.2. punkte nurodytu tikslu Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi (saugomi) 10 metų. Šis terminas grįstinas bendruoju 10 metų ieškinio senaties terminu, per kurį asmuo turi teisę apginti savo pažeistas teises. Aiškumo dėlei nurodome, kad nors Jūs ištrinate savo komentarą, skelbimo autorius ištrina Jūsų komentarą ar žinutę, pasibaigia tokio skelbimo galiojimo laikas ar jis yra ištrinamas, mes toliau saugojame šiame skyriuje nurodytus Jūsų asmens duomenis (tačiau kitiems asmenims jie nėra pasiekiami).

Jūsų sutikimą dėl duomenų tvarkymo įrodanti informacija saugoma 1 metus po žinutės išsiuntimo/komentaro paskelbimo pabaigos (jį ištrynus ar jo viešai neberodant dėl pasibaigusio skelbimo).

Pasibaigus Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpiui, mes Jūsų asmens duomenis saugiai sunaikiname.

5. Jūsų asmens duomenų tvarkymas. Skelbimų prenumeratos (informavimo apie naujus skelbimus) paslauga

5.1. Tvarkomų duomenų tipai

5.1 Jums išreiškus pageidavimą gauti informaciją apie atitinkamos kategorijos skelbimus (atitinkamų Jus dominančių skelbimų kategorijoje paspaudus "Prenumeruoti") DELFI tvarkomi Jūsų asmens duomenys:

  • Elektroninio pašto adresas;
  • Jūsų prenumeratos užsakymo informacija (parametrai, pagal kuriuos buvo sudaryta paieška.
  • Techniniai duomenys (prisijungimo techninė informacija, tokia kaip Jūsų IP adresas naudojamos internetinės naršyklės tipas).

Visų šiame Privatumo politikos skyriuje nurodytų asmens duomenų pateikimas yra savanoriškas ir vykdomas Jūsų laisva valia. Tačiau Jums nepateikus privalomos pateikti informacijos (elektroninio pašto adresas), Jūs negalėsite pasinaudoti mūsų skelbimų prenumeratos paslauga.

5.2. Duomenų šaltinis

Visų šių duomenų šaltinis esate Jūs. Kai kuriais atvejais Jūsų asmens duomenys gaunami automatiškai Jums naršant Svetainėje (IP adresas, naudojamos naršyklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiūrėti puslapiai ir kt.), bet ir šiais atvejais duomenys yra gaunami iš Jūsų – kuomet duodate sutikimą dėl naudojamų slapukų (cookies) – plačiau apie tai skaityti mūsų Taisyklių puslapyje, skyriuje „Slapukai“: https://www.alio.lt/taisykles.

5.3. Tvarkymo tikslai

Jūsų asmens duomenis tvarkome skelbimų prenumeratos paslaugos teikimo ir administravimo tikslais.

5.4. Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas – sutikimas gauti informaciją. Prieš užsisakant skelbimų prenumeratą Jums yra privaloma susipažinti ir sutikti su Alio.lt taisyklėmis, o taip pat susipažinti su šia Privatumo politika, todėl laisva valia bei savo aktyviais veiksmais (spaudžiant “Prenumeruoti“) užsisakydami Jus dominančios kategorijos skelbimų prenumeratą, Jūs išreiškiate sutikimą, kad Jūsų pateikti asmens duomenys būtų Delfi atitinkamai tvarkomi (skelbimų prenumeratos paslaugos teikimo ir administravimo tikslais).

5.5. Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas

Jūsų asmens duomenis tvarkome visą laikotarpį, kol esate užsisakęs/ -iusi Jus dominančios kategorijos skelbimų prenumeratą. Taip pat, Jūs turite teisę bet kada savo sutikimą dėl informacijos apie naujus skelbimus gavimo (prenumeratos) atšaukti. Registruoti vartotojai gali atšaukti skelbimų prenumeratą savo paskyroje, skiltyje „Mano duomenys“, o neregistruoti bei registruoti – paspausdami ant nuorodos laiške, kurį vartotojas gauna į nurodytą el. paštą. Skelbimų prenumeratos taip pat galite atsisakyti pateikdami mums prašymą šios Privatumo politikos 12 skyriuje nustatyta tvarka (teisė prieštarauti).

Pasibaigus Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpiui ar atšaukus duotą sutikimą, mes Jūsų asmens duomenis saugiai sunaikiname.

6. Jūsų asmens duomenų tvarkymas. Mokamos paslaugos

6.1. Tvarkomų duomenų tipai

Jums Alio.lt puslapyje užsisakant mokamų paslaugų (skelbimo iškėlimo paslauga; skelbimo reklamos paslauga ir kt.) ir už jas sumokant, DELFi tvarko šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Jūsų vardas, pavardė;
  • sąskaitos numeris;
  • operacijos data;
  • operacijos suma;
  • paskirtis (paslauga, už kurią sumokėta).

6.2. Duomenų šaltinisi

Šių duomenų šaltinis esate Jūs bei tretieji asmenys: Jūsų mobiliojo ryšio operatorius, bankas ar elektroninių pinigų įstaiga, kurioje turite sąskaitą.

6.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai

Jūsų asmens duomenis tvarkome sudarytų finansinių sandorių tinkamo administravimo ir įgyvendinimo tikslais.

6.4. Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Nurodyti Jūsų asmens duomenys yra tvarkomi sudaryto sandorio teisiniu pagrindu.

Ūkinę operaciją patvirtinantys Jūsų asmens duomenys taip pat yra saugomi tuo pagrindu, kad tvarkyti šiuos duomenis būtina, jog būtų įvykdyta duomenų valdytojui taikoma teisinė prievolė – atitinkamų (dokumentų) duomenų saugojimo terminai yra nustatyti Lietuvos vyriausiojo archyvaro 2011 m. kovo 9 d. įsakymu Nr. V-100“ Dėl bendrųjų dokumentų saugojimo terminų rodyklės patvirtinimo“.

6.5. Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas

Jūsų asmens duomenis tvarkome Jūsų užsakytos ir apmokėtos paslaugos teikimo metu. Baigus teikti paslaugą, ūkinę operaciją patvirtinantys dokumentai (duomenys) yra saugomi 10 metų.

Pasibaigus Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpiui, mes Jūsų asmens duomenis saugiai sunaikiname.

7. Jūsų asmens duomenų tvarkymas. Naujienų apie Alio.lt paslaugas, akcijas ir žaidimus teikimas

7.1. Tvarkomų duomenų tipai

Jums mūsų svetainėje sutikus gauti naujienas apie Alio.lt paslaugas, akcijas ir žaidimus, DELFI renka ir tvarko šiuos Jūsų asmens duomenis:

  • Elektroninio pašto adresas;
  • Prisijungimo techninė informacija - IP adresas, naudojamos internetinės naršyklės tipas, apsilankymų tinklalapyje skaičius, peržiūrėti tinklalapio puslapiai, laikas praleistas tinklalapyje.

Visų šiame Privatumo politikos skyriuje nurodytų asmens duomenų pateikimas yra savanoriškas ir vykdomas Jūsų laisva valia. Tačiau Jums nepateikus privalomos pateikti informacijos (elektroninio pašto adreso), Jūs negalėsite gauti mūsų naujienlaiškių.

7.2. Visų šių duomenų šaltinis

Visų šių duomenų šaltinis esate Jūs. Kai kuriais atvejais Jūsų asmens duomenys gaunami automatiškai Jums naršant tinklalapyje (IP adresas, naudojamos naršyklės tipas, apsilankymų skaičius, peržiūrėti puslapiai ir kt.), bet ir šiais atvejais duomenys yra gaunami iš Jūsų – kuomet duodate sutikimą dėl naudojamų slapukų (cookies) – plačiau apie tai Slapukų privatumo politikoje.

7.3. Asmens duomenų tvarkymo tikslai

Jūsų asmens duomenis tvarkome tiesioginės rinkodaros tikslais.

7.4. Asmens duomenų tvarkymo teisinis pagrindas

Nurodytus Jūsų asmens duomenis tvarkome Jūsų sutikimo pagrindu (Jums varnele pažymėjus langelį „Sutinku gauti naujienas apie Alio.lt paslaugas, akcijas ir žaidimus“).

7.5. Jūsų asmens duomenų tvarkymo terminas

Jūsų asmens duomenis tvarkome visą laikotarpį, kol galioja Jūsų sutikimas dėl naujienlaiškių gavimo. Jūs turite teisę savo sutikimą dėl naujienlaiškių gavimo bet kada atšaukti – tą galite padaryti paspaudžiant atitinkamą nuorodą, esančią kiekviename siunčiamame elektroniniame laiške bei prisijungęs prie savo paskyros Svetainėje.

Jūsų sutikimą dėl duomenų tvarkymo įrodanti informacija saugoma 1 metus po sutikimo atšaukimo.

Pasibaigus Jūsų asmens duomenų saugojimo laikotarpiui, mes Jūsų asmens duomenis saugiai sunaikiname.

8. Saugumas

Saugumas

Delfi neketina perduoti Jūsų asmens duomenų už Europos Ekonominės Erdvės ribų ar tarptautinei organizacijai. Tačiau tuo atveju, jeigu mūsų duomenų tvarkytojai Jūsų asmens duomenis tvarkytų už Europos Ekonominės Erdvės ribų (pvz. aptarnaujančios įmonės serveriai būtų už EEE ribų), mes imsimės visų tinkamų ir adekvačių priemonių Jūsų duomenų saugumui užtikrinti, kaip tai yra reikalaujama pagal atitinkamus asmens duomenų apsaugą reglamentuojančius teisės aktus.

Taip pat norime priminti, kad Jūsų Svetainėje pateikiamas skelbimų turinys, komentarų turinys ir kitas turinys, kuris pagal Alio.lt taisykles ir šią Privatumo politiką yra skirtas viešai skelbti, yra laisvai prieinamas internete ir dėl to įtraukiamas į išorinių paieškos sistemų rezultatus, kas reiškia, kad toks viešas turinys bei, atitinkamai, jame esantys Jūsų asmens duomenys bus prieinami asmenims ir už Europos Ekonominės Erdvės ribų. Dėl šios priežasties patariame jums neskelbti jokios jautrios ar privačios informacijos, asmeninių adresų ir pan.

Imsimės visų techninių ir administracinių saugumo priemonių, kurios reikalingos apsaugoti jūsų duomenis nuo neteisėto praradimo bei prieigos ir nuo neteisėto pakeitimo, atskleidimo ar ištrynimo.

Prieiga prie Jūsų neskelbtinų duomenų yra suteikiama tik tiems asmenims, kuriems ji yra reikalinga vykdant savo darbo funkcijas. Tokius asmenis saisto taikomi duomenų apsaugos teisės aktai.

Teisės aktų nustatytais atvejais, esant Jūsų asmens duomenų saugumo pažeidimo atvejui, mes nedelsiant susisieksime su Jumis bei su priežiūros institucija ir suteiksime visą reikiamą informaciją, o taip pat visada imsimės visų atitinkamų priemonių siekiant išvengti neigiamų pasekmių Jums kilimo ar kuo labiau jas sumažinti.

9. Jūsų asmens duomenų gavėjai

Jūsų asmens duomenų gavėjai

Jūsų Svetainėje patalpinamo skelbimo turinys, komentaro turinys, kitas turinys, kuris pagal Alio.lt taisykles ir šią Privatumo politiką yra skirtas viešai skelbti, yra laivai prieinami internete visiems asmenims. Tai reiškia, kad paskelbti Jūsų asmens duomenys yra prieinami ir asmenims, esantiems už Europos Ekonominės Erdvės. Pakartotinai raginame apsvarstyti Jūsų viešinamą turinį ir nepateikti asmeninės ar jautrios informacijos, asmeninių kontaktų.

Tam tikri Jūsų asmens duomenys gali būti perduoti mūsų įgaliotiems duomenų tvarkytojams, tokiai kaip IT ar debesijos paslaugas teikiančiai bendrovei AB „Telia Lietuva” (pvz. nuomojantis serverius iš IT bendrovės, Jūsų asmens duomenys bus fiziškai talpinami (saugomi) pas minėtą IT bendrovę). Taip pat tam tikri Jūsų asmens duomenys (telefono numeris) gali būti perduoti IT, komunikacijos ir telekomunikacijos paslaugas teikiančiai bendrovei UAB „Verozona” (pvz. Jums teikiant SMS mokėjimų paslaugas, paskyros slaptažodžio priminimo, registracijos patvirtinimo ir skelbimo redagavimo kodų paslaugas, Jūsų asmens duomenys bus fiziškai talpinami (saugomi) pas minėtą IT bendrovę). Kiti Jūsų asmens duomenys (vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, IP adresas) gali būti perduoti mūsų duomenų tvarkytojui SAS „SendinBlue”, teikiančiam elektroninių laiškų marketingo ir automatizavimo paslaugas (pvz. Jums teikiant automatinių-informacinių žinučių ir rinkodaros pasiūlymų paslaugas, Jūsų asmens duomenys bus fiziškai talpinami (saugomi) pas minėtą elektroninių laiškų marketingo ir automatizavimo paslaugas teikiančią bendrovę). Iš savo duomenų tvarkytojų mes reikalaujame užtikrinti atitinką Jūsų duomenų apsaugą bei užtikriname, kad Jūsų asmens duomenys duomenų tvarkytojų būtų tvarkomi tik taip, kiek mes juos įpareigojame ir tik dėl nurodytų tikslų. Taip pat užtikriname, kad duomenų tvarkymas vykdomas vadovaujantis sudarytomis sutartimis su trečiosiomis šalimis bei teisės aktais. Tam tikromis aplinkybėmis mūsų išoriniams paslaugų teikėjams gali būti suteikta prieiga prie jūsų asmens duomenų, tačiau tik nurodytais duomenų tvarkymo tikslais. Pagal sutartį, tokios trečiosios šalys yra įpareigotos užtikrinti, kad jų duomenų apsaugos lygis yra bent jau lygiavertis tam, kurį užtikriname mes ir taikomi teisės aktai. Nuolatos stebime atitiktį mūsų nurodymams, duomenų apsaugos lygiams bei sutartiniams įsipareigojimams, sudarytiems su duomenų tvarkytoju. Jei turite klausimų dėl mūsų paslaugų teikėjų, prašome susisiekti šiuo el. pašto adresu: pagalba@Alio.lt

Jeigu mus įpareigos atitinkami teisės aktai arba bus būtina apsaugoti gyvybinius Jūsų ar kito fizinio asmens interesus, Jūsų asmens duomenis (pvz. Jūsų IP adresą) pateiksime teismams, ikiteisminio tyrimo įstaigoms, prokurorams, kriminalinės žvalgybos institucijoms, skubiosios pagalbos tarnyboms.

Kiek tai bus reikalinga Delfi teisėtam interesui užtikrinti, Jūsų asmens duomenis galime pateikti teisines, audito ir kitas profesines paslaugas teikiantiems paslaugų teikėjams, antstoliams, vykdantiems teismo vykdomuosius dokumentus ir pan.

10. Jūsų asmens duomenų tvarkymo principai

Jūsų asmens duomenų tvarkymo principai

Mes užtikriname, kad Jūsų asmens duomenis naudosime vadovaudamiesi galiojančiais teisės aktų reikalavimais, įskaitant, bet neapsiribojant:

  • Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi laikantis teisėtumo, sąžiningumo bei skaidrumo principų;
  • Jūsų asmens duomenys bus naudojami tik tokios apimties, kiek būtina nurodytiems tikslams pasiekti;
  • Jūsų asmens duomenys bus renkami tik dėl teisėtų tikslų, kuriuos mes aiškiai Jums nurodėme ir nebus naudojami bet kokiu kitu būdu, nesuderinamu su minėtais tikslais;
  • Jūsų asmens duomenys bus tikslūs ir nuolatos atnaujinami;
  • Jūsų asmens duomenys bus saugomi tik tiek, kiek reikalinga Jums atskleistiems tikslams pasiekti (arba tiek, kiek mus įpareigos galiojantys teisės aktai);
  • Jūsų asmens duomenys bus naudojami užtikrinant adekvatų jų saugumo lygį.

11. Kiek laiko Alio.lt saugos Jūsų asmens duomenis

Kiek laiko Alio.lt saugos Jūsų asmens duomenis

Kiek tai neaptarta ankstesniuose šios Privatumo politikos skyriuose, nurodome, kad Jūsų asmens duomenis mes saugojame tik tiek, kiek yra būtina tikslams, dėl kurių tie duomenys buvo surinkti, pasiekti. Tam tikrų duomenų saugojimo laikotarpiai yra sąlygoti teisės aktų – tokiais atvejais Delfi atitinkamus Jūsų asmens duomenis saugos tiek laiko, kiek yra įpareigota minėto teisės akto.

12. Jūsų turimos teisės, susijusios su jūsų duomenimis

Jūsų turimos teisės, susijusios su jūsų duomenimis

Vadovaujantis asmens duomenų apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais, Jūs turite šias teises:

  • Jūs turite teisę būti informuotas/informuota, ar mes tvarkome Jūsų asmens duomenis bei susipažinti su tvarkomais duomenimis pareikalaujanti šių duomenų kopijos, o taip pat informacijos apie tai, kaip mes Jūsų duomenis naudojame, su kuo mes jais dalinamės ir kiek laiko juos saugome. Mes galime atsisakyti Jums pateikti informaciją ar paprašyti Jūsų padengti papildomų kopijų darymo išlaidas, kai dėl tos pačios informacijos kreipiatės pakartotinai;
  • reikalauti pataisyti, papildyti, patikslinti neteisingus, netikslius ar neišsamius Jūsų asmens duomenis (teisė į ištaisymą) – tuo atveju, kai susipažinus su asmens duomenimis Jūs nustatote, kad duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs. Visus duomenis, kuriuos patys aktyviai pateikiate savo paskyroje ar skalbime, bet kuriuo metu taip pat galite pakeisti savarankiškai;
  • Jūs turite teisę reikalauti, kad mes ištrintume turimą informaciją apie Jus, jei ji tvarkoma neteisėtai ar nesąžiningai, ar ji nebėra būtina tikslui, kuriam mes ją surinkome, ir nėra jokio kito teisinio pagrindo, kuriuo remdamiesi mes privalome arba turime teisę tą informaciją išsaugoti.
  • Jūs turite teisę reikalauti, kad mes apribotume (sustabdytume) Jūsų asmens duomenų tvarkymą, išskyrus saugojimą – tuo atveju, jeigu, pvz., Jūs pateikėte prašymą ištaisyti asmens duomenis (kol yra tikrinamas asmens duomenų tikslumas ir (ar) jie taisomi), nustatoma, kad asmens duomenys yra tvarkomi neteisėtai ir Jūs nesutinkate, kad duomenys būtų ištrinti, ar Jums pareiškus nesutikimą dėl asmens duomenų tvarkymo (kol vertinama, ar mūsų teisėti interesai yra viršesni) ir kt. (teisė reikalauti apriboti asmens duomenų tvarkymą);
  • iš mūsų gauti ir persiųsti kitam duomenų valdytojui savo asmens duomenis susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu (arba reikalauti, kad mes Jūsų asmens duomenis persiųstume kitam duomenų valdytojui, kai tai techniškai įmanoma (teisė į duomenų perkeliamumą). Ši teisė įgyvendinama tik tuo atveju, jei duomenų tvarkymas yra pagrįstas Jūsų sutikimu arba mūsų sutartimi su Jumis ir kai tvarkymas atliekamas automatizuotomis priemonėmis. Ši teisė gali būti įgyvendinama tik dėl tų asmens duomenų, kuriuos pateikėte mums Jūs pats;
  • Jūs turite teisę bet kada atšaukti mums duotus savo sutikimus dėl Jūsų asmens duomenų tvarkymo. Savo sutikimą gauti naujienlaiškius (tiesioginę rinkodarą) galite atšaukti paspaudus atitinkamą nuorodą, esančią kiekviename siunčiamame elektroniniame laiške bei prisijungęs prie savo paskyros Svetainėje;
  • Taip pat, informuojame, kad Jūs turite teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo nustatyta tvarka.

Visas šias aukščiau išvardintas savo teises Jūs galite įgyvendinti pateikdami mums rašytinį prašymą/pranešimą šiuo elektroninio pašto adresu: pagalba@Alio.lt. Įsipareigojame Jūsų prašymą/pranešimą išnagrinėti ir priimti atitinkamą sprendimą bei Jums apie jį pranešti per 1 (vieną) mėnesį nuo prašymo/pranešimo gavimo dienos.

Jums pateikus prašymą/pranešimą, susijusį su aukščiau nurodytų teisių įgyvendinimu, mums gali būti reikalinga nustatyti Jūsų asmens tapatybę dėl ko mes galime paprašyti Jūsų pateikti papildomų duomenų ar dokumentų. Visi šie papildomi duomenys bus naudojami išimtinai tik Jūsų tapatybės nustatymo tikslais ir tai padarius bus nedelsiant saugiai mūsų ištrinti.

Mums rūpi Jūsų teisės ir dėsime visas pastangas, kad kuo geriau jas užtikrintume, tačiau norime įspėti, kad tam tikromis teisės aktų numatytomis aplinkybėmis jos gali būti ribojamos (kai reikia užtikrinti mums nustatytų teisinių pareigų vykdymą, valstybės saugumą ar gynybą, viešąją tvarką, nusikalstamų veikų prevenciją, tyrimą, nustatymą ar baudžiamąjį persekiojimą, svarbius valstybės ekonominius ar finansinius interesus, tarnybinės ar profesinės etikos pažeidimų prevenciją, tyrimą ir nustatymą, Jūsų ar kitų asmenų teisių ir laisvių apsaugą).

13. Privatumo politikos keitimas

Privatumo politikos keitimas

Mes nuolat siekiame vystyti savo veiklą bei ją tobulinti, todėl, tikėtina, kartais koreguosime bei tobulinsime ir šią Privatumo politiką. Apie Privatumo politikos atnaujinimą skelbsime šiame puslapyje, pakeitimai įsigalios nedelsiant. Jeigu Privatumo politikos pakeitimai turės didesnės reikšmės Jūsų teisėms ir laisvėms, mes stengsimės apie juos pranešime Jums asmeniškai.

14. Dėl vaikų asmens duomenų

Dėl vaikų asmens duomenų

Mūsų Svetainė, veikla bei mūsų teikiamos paslaugos ir kiti produktai nėra skirti vaikų auditorijai.

Jeigu Jūs esate jaunesnis nei 14 metų, prašome nesinaudoti Svetaine bei mūsų paslaugomis, neteikti mums savo asmens duomenų.

Jeigu Jūs esate jaunesnio nei 14 metų vaiko tėvas/ motina ar įstatyminis globėjas ir Jums žinoma, kad Jūsų vaikas bet kokiu būdu pateikė mums savo asmens duomenis be Jūsų rašytinio sutikimo, prašome su mumis susisiekti, kad mes galėtume ištrinti Jūsų vaiko asmens duomenis.

15. Mūsų kontaktinė informacija:

ALIO.LT (DELFI, UAB) Gynėjų g. 16, Vilnius, Lietuvos Respublika: https://www.alio.lt/kontaktai.html.