Visi miestai
Visi miestai
Visi skelbimai
Visi skelbimai Transportas Nekilnojamasis turtas Statyba, remontas Viskas namams Telefonai Darbas, mokslas Technika Laisvalaikis Drabužiai Kompiuterija Verslas Viskas nemokamai Prekės vaikams
SKELBIMŲ PORTALO ALIO.LT PRIVATUMO POLITIKA (atnaujinta 2022-06-03)

SKELBIMŲ PORTALO ALIO.LT PRIVATUMO POLITIKA (atnaujinta 2022-06-03)

1. Ką reiškia ši Privatumo politika?

Šioje privatumo politikoje (toliau – Privatumo politika) Jums pateikiame informaciją apie tai, kokie asmens duomenys ir kaip yra tvarkomi, kai jūs lankotės interneto svetainėje alio.lt (toliau – Interneto svetainė) ir naudojatės bet kokiomis per Interneto svetainę teikiamomis paslaugomis: kuriate paskyrą Interneto svetainėje, atliekate mokėjimus, talpinate ir (ar) peržiūrite skelbimus, užsisakote skelbimų prenumeratą, naujienlaiškius, ir pan. Toliau bet koks asmuo, kurio asmens duomenis tvarkome, vadinamas Duomenų subjektu.

2. Apie Įmonę

Įmonė reiškia UAB „Delfi““, juridinio asmens kodas 125483974, buveinė adresu Gynėjų g. 16, LT-01109 Vilnius, Lietuvos Respublika, duomenys apie Įmonę kaupiami ir saugojami Lietuvos Respublikos juridinių asmenų registre. Kontaktinis el. paštas asmens duomenų apsaugos klausimais pagalba@alio.lt.

3. Kas yra asmens duomenys?

Asmens duomenys yra bet kokia Įmonės apie Duomenų subjektą renkama informacija, kuri gali būti panaudota Duomenų subjekto asmens tapatybei nustatyti bei yra saugoma elektroniniu ar kitu būdu.

Asmens duomenys apima bet kokią informaciją, įskaitant Duomenų subjekto vardą, pavardę, adresą, kurią apie Duomenų subjektus Įmonė renka dėl šioje Privatumo politikoje ar atskirame Duomenų subjekto sutikime ar susitarime su Įmone nurodytų tikslų.

4. Asmens duomenys, kurie tvarkomi tikslais, susijusiais su paskyros Interneto svetainėje sukūrimu ir administravimu

Paskyros Interneto svetainėje sukūrimas (duomenys, kuriuos būtina pateikti kuriant paskyrą)

  • Asmens duomenys: Telefono numeris, el. pašto adresas, slaptažodis. Jei paskyra kuriama naudojantis paskyra socialiniame tinkle Facebook: vartotojo ID, vartotojo vardas (paprastai (bet nebūtinai) – vardas ir pavardė), el. pašto adresas, telefono numeris.
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas (sutartis, kai paskyra kuriama fizinio asmens vardu), BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas (teisėtas interesas, kai paskyra kuriama juridinio asmens vardu)
  • Saugojimo terminas: Sutarties galiojimo laikotarpiu (kol aktyvi paskyra Interneto svetainėje, t. y. jei paskyra Jūsų ar mūsų iniciatyva nėra panaikinama anksčiau – 5 metus nuo paskutinio prisijungimo)
  • Kitos pastabos: Kai paskyra kuriama naudojantis Facebook paskyra, visi duomenys, išskyrus telefono numerį (pateikia paskyrą kuriantis asmuo), yra gaunami iš socialinio tinklo Facebook.

Paskyros naudotojo profilio sukūrimas (privalomai tvarkomi duomenys)

  • Asmens duomenys: Vartotojo tipas (privatus asmuo / įmonė)
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas (sutartis)
  • Saugojimo terminas: Sutarties galiojimo laikotarpiu (kol aktyvi paskyra Interneto svetainėje)

Paskyros naudotojo profilio sukūrimas (laisvu pasirinkimu pateikiami duomenys)

  • Asmens duomenys: Fizinio (privataus asmens): vardas, miestas, profilio nuotrauka, viršelio nuotrauka, Facebook sąsaja (vartotojo ID, vartotojo vardas, el. pašto adresas), svetainės nuoroda, puslapio pavadinimas, veiklos aprašymas, paveiksliukas, sąskaitos faktūros nustatymai. Įmonės (juridinio asmens) kontaktinio asmens: vardas, pavardė, telefono numeris, el. pašto adresas, atstovaujamos įmonės pavadinimas, miestas.
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis 1 dalies a punktas (sutikimas, kai paskyra fizinio asmens), BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas (teisėtas interesas, kai paskyra juridinio asmens)
  • Saugojimo terminas: Iki sutikimo atšaukimo (informacijos pašalinimo iš paskyros), o jei sutikimas neatšaukiamas – kol aktyvi paskyra Interneto svetainėje

Paskyros administravimas, galimybės naudotis paskyros funkcionalumais užtikrinimas

  • Asmens duomenys: Vartotojo patalpintų ir neištrintų skelbimų informacija (aktyvūs, pasyvūs), pažymėti skelbimai, informacija apie užsakymas mokamas paslaugas, mokėjimų istorija, duomenys PVM sąskaitų faktūrų išrašymui, išrašytose PVM sąskaitose faktūrose nurodyta informacija, bet kokia kita alio.lt paskyroje saugoma informacija.
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis 1 dalies b punktas (sutartis)
  • Saugojimo terminas: Sutarties galiojimo laikotarpiu (kol aktyvi paskyra Interneto svetainėje)

Su paskyra ir paslaugų teikimu susijusių informacinių pranešimų siuntimas

  • Asmens duomenys: El. pašto adresas, informacija apie teikiamas paslaugas
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis f punktas (teisėtas interesas)
  • Saugojimo terminas: Sutarties galiojimo laikotarpiu (kol aktyvi paskyra Interneto svetainėje) arba, kol išreiškiamas prieštaravimas dėl tokio asmens duomenų tvarkymo
  • Kitos pastabos: Galite bet kada atsisakyti pranešimų valdydami pasirinkimus savo paskyros dalies „Mano duomenys“ skyrelyje „Informaciniai pranešimai“

Paskyros svetainės funkcionalumų užtikrinimas ir tobulinimas

  • Asmens duomenys: IP adresas, informacija apie naudojimąsi Interneto svetainės paskyra, atliekamus veiksmus
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis a punktas (sutikimas)
  • Saugojimo terminas: Informacija renkama, kol paskyra yra aktyvi (nebent sutikimas atšaukiamas anksčiau); detalesnė informacija apie informacijos saugojimo terminus yra pateikiama slapukų lentelėje
  • Kitos pastabos: Detali informacija apie konkrečius renkamus duomenis ir jų rinkimo paskirtį, gavėjus ir pan. yra nurodyta slapukų lentelėje

5. Asmens duomenys, kurie yra tvarkomi tikslais, susijusiais su skelbimų talpinimu Interneto svetainėje

Neregistruoto vartotojo skelbimo patalpinimas

  • Asmens duomenys: Informacija apie skelbimo objektą, kurią pateikti privaloma (konkreti pateikiama informacija priklauso nuo skelbimo objekto ir yra nurodoma pildant skelbimo duomenis); Miestas / savivaldybė, kurioje esate jūs / prekės / teikiamos paslaugos; Telefono numeris; Elektroninio pašto adresas; Skelbimo patalpinimo / atnaujinimo data; Skelbimo ID; Redagavimo kodas
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas (sutartis)
  • Saugojimo terminas: Sutarties galiojimo laikotarpiu (kol skelbimas aktyvus)
  • Kitos pastabos: Visa skelbimų informacija, išskyrus el. pašto adresą ir redagavimo kodą, yra skelbiama viešai; Visi duomenys, išskyrus skelbimo patalpinimo, atnaujinimo datas, Skelbimo ID ir redagavimo kodą (šiuos duomenis sugeneruojame mes), yra gaunami iš Jūsų pačių

 

  • Asmens duomenys: Informacija apie skelbimo objektą, kurios pateikti neprivaloma (konkreti pateikiama informacija priklauso nuo skelbimo objekto ir Jūsų pasirinkimo)
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis 1 dalies a punktas (sutikimas)
  • Saugojimo terminas: Iki informacijos pašalinimo iš skelbimo, o jei nepašalinama – sutarties galiojimo laikotarpiu (kol skelbimas aktyvus)
  • Kitos pastabos: Viešai skelbiama informacija

 

  • Asmens duomenys: Informacija apie skelbimo apmokėjimą
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies c punktas (vartotojų teisių apsaugą reglamentuojančių teisės aktų vykdymas)
  • Saugojimo terminas: Kol skelbimui yra taikoma mokama paslauga
  • Kitos pastabos: Informaciją apie skelbimo apmokėjimą privaloma skelbti siekiant išvengti vartotojų suklaidinimo

Registruoto vartotojo skelbimo patalpinimas

  • Asmens duomenys: Informacija apie skelbimo objektą, kurią pateikti privaloma (konkreti pateikiama informacija priklauso nuo skelbimo objekto ir yra nurodoma pildant skelbimo duomenis); Miestas / savivaldybė, kurioje esate jūs / prekės / teikiamos paslaugos; Telefono numeris; Elektroninio pašto adresas; Skelbimo patalpinimo / atnaujinimo data; Skelbimo ID; Informacija apie vartotoją: registracijos data, vartotojo reitingas
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis 1 dalies b punktas (sutartis)
  • Saugojimo terminas: Sutarties galiojimo laikotarpiu (kol skelbimas aktyvus)
  • Kitos pastabos: Visa skelbimų informacija, išskyrus el. pašto adresą, yra skelbiama viešai

 

  • Asmens duomenys: Informacija apie skelbimo objektą, kurios pateikti neprivaloma (konkreti pateikiama informacija priklauso nuo skelbimo objekto ir Jūsų pasirinkimo); Vardas; Profilio nuotrauka
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis 1 dalies a punktas (sutikimas)
  • Saugojimo terminas: Iki informacijos pašalinimo iš skelbimo, o jei nepašalinama – sutarties galiojimo laikotarpiu (kol skelbimas aktyvus)
  • Kitos pastabos: Viešai skelbiama informacija

 

  • Asmens duomenys: Informacija apie skelbimo apmokėjimą
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies c punktas (vartotojų teisių apsaugą reglamentuojančių teisės aktų vykdymas)
  • Saugojimo terminas: Kol skelbimui yra taikoma mokama paslauga
  • Kitos pastabos: Informaciją apie skelbimo apmokėjimą privaloma skelbti siekiant išvengti vartotojų suklaidinimo

Skelbimų statistikos vedimas

  • Asmens duomenys: Įdėto skelbimo parodymų, peržiūrų, pažymėjimų skaičius
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas (teisėtas interesas)
  • Saugojimo terminas: Iki skelbimo ištrynimo
  • Kitos pastabos: Viešai skelbiama informacija

Mūsų arba trečiųjų asmenų teisių ir interesų gynimas

  • Asmens duomenys: Asmens duomenys, tvarkomi skelbimų patalpinimo tikslu
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas (teisėtas interesas)
  • Saugojimo terminas: 10 metų nuo dienos, kai skelbimas tapo neaktyviu
  • Kitos pastabos: Asmens duomenys nėra viešinami, yra prieinami ribotam asmenų ratui ir naudojami tik esant poreikiui apginti pažeistas teises ar teisėtus interesus

6. Asmens duomenys, kurie tvarkomi tikslais, susijusiais su komunikacijos užtikrinimu

Galimybės susisiekti el. paštu su skelbimo autoriumi sudarymas (Rašyti el. laišką)

  • Asmens duomenys: Asmens, norinčio susisiekti su skelbimo autoriumi, el. pašto adresas, telefono numeris, žinutės turinys.
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas (teisėtas interesas)
  • Saugojimo terminas: Kol aktyvus skelbimas, dėl kurio buvo kreipiamasi

Galimybės komunikuoti su skelbimo autoriumi per Interneto svetainėje esančią programėlę sudarymas („Pradėti pokalbį“)

  • Asmens duomenys: Asmens, norinčio susiekti su skelbimo autoriumi, žinutės turinys ir tolesnio susirašinėjimo turinys, IP adresas; Žinutės autoriaus – susirašinėjimas su pasikreipusiais asmenimis (datos laikas, turinys)
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas (teisėtas interesas)
  • Saugojimo terminas: Kol aktyvus skelbimas, dėl kurio buvo kreipiamasi

7. Asmens duomenys, tvarkomi tikslais, susijusias su mokamų paslaugų teikimu

Mokamų paslaugų užsakymas ir teikimas

  • Asmens duomenys: Informacija apie teikiamą paslaugą (rūšis, galiojimo terminas ir pan.), paslaugų kaina, mokėjimams atlikti reikalinga informacija (telefono numeris, banko sąskaitos, mokėjimo kortelės numeris, mokėtojo vardas, pavardė), mokėjimų sumos, datos, pareiškime dėl sutarties atsisakymo nurodyti duomenys (jei duomenų subjektas yra vartotojas).
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies b punktas (sutartis)
  • Saugojimo terminas: Mokamos paslaugos teikimo laikotarpiu
  • Kitos pastabos: Dalis informacijos apie mokamų paslaugų teikimą gali būti skelbiama viešai (tiek, kiek būtina siekiant išvengti vartotojų klaidinimo)

Alio.lt sąskaitos funkcionalumo suteikimas

  • Asmens duomenys: Alio.lt sąskaitos papildymai ( mokėjimų duomenys), suteiktos premijos, alio.lt sąskaitoje esanti pinigų suma, informacija apie jos panaudojimą, pareiškime dėl sutarties atsisakymo nurodyti duomenys (jei duomenų subjektas yra vartotojas).
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnis 1 dalies b punktas (sutartis)
  • Saugojimo terminas: Sutarties galiojimo laikotarpiu

Buhalterinės apskaitos reikalavimų vykdymas

  • Asmens duomenys: PVM sąskaitose-faktūrose, kituose ūkines operacijas patvirtinančiuose dokumentuose užfiksuoti asmens duomenys.
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies c punktas (buhalterinę apskaitą reglamentuojančių teisės aktų vykdymas)
  • Saugojimo terminas: 10 metų nuo kalendorinių metų, kuriais įvyko atitinkama ūkinė operacija pabaigos
  • Kitos pastabos: Asmens duomenys gali būti perduodami duomenų tvarkytojams, teikiantiems buhalterinės apskaitos paslaugas

Mūsų teisių ir interesų gynimas

  • Asmens duomenys: Asmens duomenys, tvarkomi mokamų paslaugų užsakymo ir teikimo, alio.lt sąskaitos funkcionalumo suteikimo tikslais.
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies f punktas (teisėtas interesas)
  • Saugojimo terminas: 10 metų nuo atitinkamų paslaugų teikimo pabaigos
  • Kitos pastabos: Asmens duomenys nėra viešinami, yra prieinami ribotam asmenų ratui ir naudojami tik esant poreikiui apginti pažeistas teises ar teisėtus interesus

8. Asmens duomenys, kurie tvarkomi tikslais, susijusiais su tiesioginės rinkodaros vykdymu

Jei esate sulaukę 14 metų amžiaus, naudodamiesi mūsų Interneto svetaine galite užsisakyti tiesioginės rinkodaros pranešimus: (a) bendro pobūdžio pranešimus, kuriuose pateikiamos mūsų (alio.lt) veiklos naujienos, akcijos, patarimai, informacija apie organizuojamus žaidimus ir kitokio pobūdžio komercinė informacija; (b) naujų skelbimų pagal pasirinktus kriterijus prenumeratą.

Toliau pateikiame informaciją, kokie asmens duomenys, kiek laiko ir kokiomis sąlygomis bus tvarkomi kiekvienu iš nurodytų atvejų.

Bendro pobūdžio tiesioginės rinkodaros pranešimų siuntimas

  • Asmens duomenys: El. pašto adresas, tiesioginės rinkodaros užsakymo data, laikas, informacija apie išsiųstus pranešimus
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies a punktas (sutikimas)
  • Saugojimo terminas: 3 metus nuo sutikimo gavimo (nebent sutikimas atšaukiamas anksčiau)
  • Kitos pastabos: Sutikimą bet kada galite atšaukti paspausdami kiekviename siunčiamame el. laiške esančią nuorodą arba susiekdami su mumis šioje politikoje nurodytais kontaktais. Jei esate registruotas alio.lt vartotojas, tiesioginės rinkodaros pranešimų nustatymus taip pat galite valdyti ir prisijungę prie savo alio.lt paskyros.

Naujų skelbimų prenumerata pagal pasirinktus kriterijus

  • Asmens duomenys: El. pašto adresas, prenumeruojamų skelbimų kriterijai, pranešimų užsakymo data, laikas, informacija apie išsiųstus pranešimus
  • Teisinis pagrindas: BDAR 6 straipsnio 1 dalies a punktas (sutikimas)
  • Saugojimo terminas: 3 metus nuo sutikimo gavimo (nebent sutikimas atšaukiamas anksčiau)
  • Kitos pastabos: Sutikimą bet kada galite atšaukti paspausdami kiekviename siunčiamame el. laiške esančią nuorodą arba susiekdami su mumis šioje politikoje nurodytais kontaktais. Jei esate registruotas alio.lt vartotojas, tiesioginės rinkodaros pranešimų nustatymus taip pat galite valdyti ir prisijungę prie savo alio.lt paskyros.

Tiesioginės rinkodaros tikslu tvarkomi asmens duomenys gali būti perduodami naujienlaiškių siuntimo programą tiekiančiam duomenų tvarkytojui, taip pat kitiems duomenų tvarkytojams, kuriuos pasitelkti būtina siekiant vykdyti tiesioginę rinkodarą.

9. Įmonės konfidencialios informacijos apsauga ir veiklos tęstinumas

Siekdama savo teisėto intereso užtikrinti Įmonės konfidencialios informacijos apsaugą ir Įmonės veiklos tęstinumą, Įmonė gali peržiūrėti savo darbuotojų susirašinėjimą su kontrahentais. Siekdama šių tikslų, Įmonė tvarko tokius savo darbuotojų ir asmenų, kurie siunčia ar gauna darbuotojų laiškus asmens duomenis: elektroninio pašto adresas, siuntėjo ar gavėjo vardas, pavardė, data, elektroninėse darbo priemonėse esančios informacijos turinys.

Duomenys surinkti konfidencialios informacijos apsaugos tikslais siekiant apginti teisinius reikalavimus saugojami 4 metus, atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos civilinio kodekso 1.125 straipsnio 9 dalyje įtvirtintą nuostatą. Ginant teisinius reikalavimus duomenys gali būti pateikti tokiems duomenų gavėjams (duomenų valdytojams) kaip teismai, valstybės institucijos, sprendžiančios ginčus, ginčo šalims, advokatams ir kitiems teisines paslaugas teikiantiems subjektams.

10. Teisėtų interesų gynimas

Įmonė savo teisėto intereso pagrindu apginti savo teises, įskaitant civilinių ginčų atveju, tvarko byloje dalyvaujančių asmenų ar jų darbuotojų vardus, pavardes, asmens kodus, bylos aplinkybes, kitą su byla susijusią informaciją, viešai esančią informaciją. Duomenys gali būti perduodami teisėsaugos institucijoms, advokatams ar antstoliams, vykdantiems išieškojimą. Duomenys sunaikinami praėjus 1 metams po galutinio bylos išsprendimo ir Įmonės reikalavimų visiško patenkinimo (jei reikalavimai patenkinti).

Teisėto intereso apginti savo teises pagrindu Įmonė taip pat tvarko asmens duomenis, nurodytus sutikimuose dėl asmens duomenų tvarkymo, taip pat bei sutikimo faktą patvirtinančius duomenis (tiesioginės rinkodaros atveju, kai sutikimas gautas per svetainę: IP adresas, nuorodos patvirtinimo faktas), taip pat asmens duomenis, nurodytus dokumentuose, skirtuose įgyvendinti duomenų subjekto teises arba kuriais atsisakome jas įgyvendinti. Šie asmens duomenys sunaikinami praėjus 3 metams nuo kalendorinių metų, kuriais baigtas asmens duomenų tvarkymas ar (ir) įgyvendintos (atsisakyta įgyvendinti) duomenų subjektų teisės, pabaigos.

11. Įmonės vidaus administravimas (akcininkų teisių įgyvendinimas)

Įmonė vidaus administravimo tikslu (gavusi akcininko prašymą dėl teisės į informaciją įgyvendinimo) gali perduoti akcininkui bet kuriuos asmens duomenis (kurie užfiksuoti akcininkui teikiamuose dokumentuose). Perdavimas atliekamas vykdant Įmonei taikomą teisinę prievolę (BDAR 6 straipsnio 1 dalies c punktas), asmens duomenys tvarkomi tik iki jų perdavimo akcininkui.

12. Susisiekite su mumis

Yra keletas būdų, kaip galite susisiekti su Įmone: telefonu, el. paštu, per socialinių tinklų paskyras ar siųsdami laišką įmonės buveinės adresu. Visus pranešimus priimame, peržiūrime ir atsakymus pateikiame patys. Jei susisieksite su mumis mes galime tvarkyti Jūsų mums nurodytus duomenis, t. y. el. pašto adresas, vardas, pavardė (jei nurodyti), vartotojo vardas (jei užklausa siunčiama per socialinio tinklo paskyrą), darbovietė (jei nurodoma), išsiųstų ir gautų pranešimų data, laikas, gavėjas, siuntėjas (kai pranešimas yra adresuotas Jums), turinys.

Tokie duomenys bus tvarkomi siekiant atsakyti į Jums rūpimus klausimus, išnagrinėti Jūsų pasiūlymus. Jei nepateiksite savo kontaktinių duomenų, su Jumis nebus įmanoma susisiekti.

Susirašinėjimas saugomas 1 metus nuo žinutės gavimo, išskyrus informaciją, kurios saugojimui Privatumo politikoje ar teisės aktuose nustatyti kiti terminai.

Visi asmens duomenys, kuriuos pateikiate bendraudami su mumis, yra naudojami tik aukščiau nurodytais tikslais ir pranešimams peržiūrėti bei komunikacijos srautams administruoti ir valdyti. Įsipareigojame be aiškaus Jūsų sutikimo nenaudoti Jūsų asmens duomenų jokiuose leidiniuose taip, kad būtų įmanoma nustatyti Jūsų asmens tapatybę.

Prašome atkreipti dėmesį, kad mums gali tekti susisiekti su Jumis paštu, el. paštu arba telefonu. Prašome pranešti mums apie Jūsų asmens duomenų pasikeitimus.

13. Slapukai

Mūsų interneto svetainėje naudojami slapukai. Slapukas yra nedidelis iš raidžių ir skaitmenų sudarytas failas, kurį Jūsų sutikimu mes įrašome į Jūsų naršyklę arba standųjį Jūsų kompiuterio diską. Siekdami skirtingų tikslų, naudojame skirtingus slapukus. Slapukai taip pat padeda mums atskirti Jus nuo kitų Interneto svetainės naudotojų, taigi užtikrina malonesnę svetainės naudojimo patirtį ir leidžia tobulinti Interneto svetainę.

Dauguma naršyklių leidžia atmesti visus slapukus, o kai kuriose naršyklėse yra galimybė atmesti tik trečiųjų šalių slapukus. Tad Jūs galite pasinaudoti šiomis galimybėmis. Tačiau atkreipkite dėmesį į tai, kad visų slapukų blokavimas turės neigiamą poveikį Interneto svetainės naudojimui, ir be slapukų Jūs negalėsite naudotis visomis Interneto svetainėje teikiamomis paslaugomis. Išsamesnė informacija pateikta adresu AllAboutCookies.org arba www.google.com/privacy_ads.html.

Mes galime naudoti toliau apibūdintas slapukų rūšis, tačiau detalų ir aktualų naudojamų slapukų sąrašą rasite ČIA

Absoliučiai būtini slapukai

Šie slapukai yra būtini tam, kad mūsų svetainė galėtų veikti. Tokių slapukų naudojimo pagrindas yra Lietuvos Respublikos elektroninių ryšių įstatymo 73 straipsnio 4 dalis. Šie slapukai yra būtini svetainės veikimui ir mūsų sistemose negali būti išjungti. Dažniausiai jie naudojami kaip atsakas tam, ką Jūs darote svetainėje, pavyzdžiui, pradedate naršyti ar pasirenkate savo privatumo nustatymus. Šie slapukai nesaugo jokios Jus galinčios identifikuoti asmeninės informacijos.

Analitiniai ir (arba) veiksmingumo slapukai

Šie slapukai leidžia mums skaičiuoti apsilankymų svetainėje skaičių ir stebėti svetainės lankytojų srautus tam, kad galėtume pagerinti svetainės veikimą. Jie leidžia mums žinoti, kurie svetainės puslapiai yra labiausiai ar mažiausiai lankomi ir stebėti, kaip lankytojai naršo svetainėje. Šiam tikslui naudojame „Google Analytics“. Surinkti duomenys nėra prieinami jokiai kitai šaliai. Slapukais surinkta informacija yra anoniminė, ja nesiekiama Jus identifikuoti ar daryti įtaką Jūsų naršymo patirčiai kol lankotės svetainėje. Jeigu nesutiksite su šių slapukų naudojimu, nebūsite fiksuojamas apsilankymų statistikoje. Šių slapukų renkamų duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų sutikimas.

Komerciniai slapukai

Šie slapukai, naudojami mūsų ir trečiųjų šalių, yra skirti siekiant parodyti pasiūlymus ar kitą reklaminę informaciją, kuri galėtų jus sudominti. Mes naudojame slapukus, kurie renka duomenis apie Jūsų naršymo istoriją ir nustato Jūsų domėjimosi sritis, kad galėtume parodyti Jums aktualią rinkodaros informaciją. Šių slapukų renkamų duomenų tvarkymo pagrindas yra Jūsų sutikimas.

Facebook ikonos įskiepis

Šiame puslapyje yra naudojamas Facebook ikonų įskiepis.

14. Socialinės žiniasklaidos priemonės

Informaciją, kurią mums pateikiate socialinės žiniasklaidos priemonėmis (įskaitant pranešimus, laukelių „Like“ ir „Follow“ naudojimą, bei kitą komunikaciją), kontroliuoja socialinio tinklo valdytojas.

Mūsų Interneto svetainėje pateikiamos nuorodos į mūsų paskyras socialinės žiniasklaidos priemonėse . Šiuo metu administruojame tik paskyrą Alio.lt socialiniame tinkle Facebook.

Socialinėse paskyrose esančią informaciją tvarkome paskyrų administravimo tikslu Jūsų sutikimo pagrindu. Socialinėse paskyrose esančios informacijos atskirai nesaugome (kai duomenys tvarkomi Socialinių paskyrų administravimo tikslu, tačiau duomenys gali būti išsisaugomi, jei juos reikia tvarkyti kitu, pavyzdžiui, teisių gynimo, tikslu).

Jums apsilankius socialinėse paskyrose, socialinių tinklų administratoriai į Jūsų įrenginį įrašo slapukus, kurie renka asmens duomenis. Slapukai yra įrašomi tiek tuo atveju, jei esate registruotas socialinių tinklų vartotojas, tiek ir tuo atveju, jei neturite paskyros atitinkamame socialiniame tinkle. Mes prie surinktų Jūsų asmens duomenų prieigos neturime ir iš socialinių tinklų administratorių galime gauti tik statistinę informaciją apie socialinių paskyrų lankomumą.

Rekomenduojame perskaityti trečiųjų šalių privatumo pranešimus ir tiesiogiai susisiekti su paslaugų teikėjais, jei Jums kyla bet kokių klausimų dėl to, kaip jie naudoja Jūsų asmens duomenis.

15. Duomenų teikimas į trečiąsias valstybes

Socialinės žiniasklaidos tinklo Facebook duomenų valdytojas yra įsisteigęs trečiojoje valstybėje, dėl kurios Europos Komisija nėra priėmusi sprendimo dėl tinkamumo.

Europos Sąjungos gyventojų duomenis, paskelbtus Facebook socialiniame tinkle, tvarko duomenų valdytojas „Meta Platforms Ireland Limited“ (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland). Informaciją apie tai, kaip galite pasinaudoti savo, kaip duomenų subjekto, teisėmis galite sužinoti šiuo adresu: https://lt-lt.facebook.com/privacy/explanation/. Turėdami nusiskundimų dėl „Meta Platforms Ireland Limited“ veiksmų tvarkant Jūsų asmens duomenis ar įgyvendinant (neįgyvendinant) Jūsų, kaip duomenų subjekto, teises, turite teisę pateikti skundą vadovaujančiai „Meta Platforms Ireland Limited“ priežiūros institucijai – Airijos duomenų apsaugos komisijai arba Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

16. Duomenų gavimas ir atskleidimas

Mes gauname Jūsų duomenis iš Jūsų įrenginių, Jūsų įrenginių, surenkame Jums naudojantis paslaugomis mūsų Interneto svetainėje, mūsų darbuotojų, ir iš savo sutarčių kontrahentų.

Jūsų Svetainėje patalpinamo skelbimo turinys, kitas turinys, kuris pagal Alio.lt taisykles ir šią Privatumo politiką yra skirtas viešai skelbti, yra laisvai prieinami internete visiems asmenims. Tai reiškia, kad paskelbti Jūsų asmens duomenys yra prieinami ir asmenims, esantiems už Europos Ekonominės Erdvės. Pakartotinai raginame apsvarstyti Jūsų viešinamą turinį ir nepateikti asmeninės ar jautrios informacijos, asmeninių kontaktų

Tam tikri Jūsų asmens duomenys gali būti perduoti mūsų įgaliotiems duomenų tvarkytojams, tokiai kaip IT ar debesijos paslaugas teikiančiai bendrovei AB „Telia Lietuva” (pvz. nuomojantis serverius iš IT bendrovės, Jūsų asmens duomenys bus fiziškai talpinami (saugomi) pas minėtą IT bendrovę). Taip pat tam tikri Jūsų asmens duomenys (telefono numeris) gali būti perduoti IT, komunikacijos ir telekomunikacijos paslaugas teikiančiai bendrovei UAB „Verozona” (pvz. jums teikiant SMS mokėjimų paslaugas, paskyros slaptažodžio priminimo, registracijos patvirtinimo ir skelbimo redagavimo kodų paslaugas, Jūsų asmens duomenys bus fiziškai talpinami (saugomi) pas minėtą IT bendrovę). Kiti Jūsų asmens duomenys (vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, IP adresas) gali būti perduoti mūsų duomenų tvarkytojui SAS „SendinBlue”, teikiančiam elektroninių laiškų marketingo ir automatizavimo paslaugas (pvz. Jums teikiant automatinių-informacinių žinučių ir rinkodaros pasiūlymų paslaugas, Jūsų asmens duomenys bus fiziškai talpinami (saugomi) pas minėtą elektroninių laiškų marketingo ir automatizavimo paslaugas teikiančią bendrovę).

Iš savo duomenų tvarkytojų mes reikalaujame užtikrinti atitinką Jūsų duomenų apsaugą bei užtikriname, kad Jūsų asmens duomenys duomenų tvarkytojų būtų tvarkomi tik taip, kiek mes juos įpareigojame ir tik dėl nurodytų tikslų. Taip pat užtikriname, kad duomenų tvarkymas vykdomas vadovaujantis sudarytomis sutartimis su trečiosiomis šalimis bei teisės aktais. Tam tikromis aplinkybėmis mūsų išoriniams paslaugų teikėjams gali būti suteikta prieiga prie Jūsų asmens duomenų, tačiau tik nurodytais duomenų tvarkymo tikslais. Pagal sutartį, tokios trečiosios šalys yra įpareigotos užtikrinti, kad jų duomenų apsaugos lygis yra bent jau lygiavertis tam, kurį užtikriname mes ir taikomi teisės aktai. Nuolatos stebime atitiktį mūsų nurodymams, duomenų apsaugos lygiams bei sutartiniams įsipareigojimams, sudarytiems su duomenų tvarkytoju. Jei turite klausimų dėl mūsų paslaugų teikėjų, prašome susisiekti šiuo el. pašto adresu: pagalba@alio.lt

Jeigu mus įpareigos atitinkami teisės aktai arba bus būtina apsaugoti gyvybinius Jūsų ar kito fizinio asmens interesus, Jūsų asmens duomenis (pvz. Jūsų IP adresą) pateiksime teismams, ikiteisminio tyrimo įstaigoms, prokurorams, kriminalinės žvalgybos institucijoms, skubiosios pagalbos tarnyboms.

Kiek tai bus reikalinga mūsų teisėtam interesui užtikrinti, Jūsų asmens duomenis galime pateikti teisines, audito ir kitas profesines paslaugas teikiantiems paslaugų teikėjams, antstoliams, vykdantiems teismo vykdomuosius dokumentus ir pan.

Privatumo politikoje nurodytas gavėjų sąrašas ar gavėjų kategorijos gali keistis, todėl jei pageidaujate būti informuoti apie Jūsų asmens duomenų gavėjų pokyčius, prašome apie tai mums pranešti šioje Privatumo politikoje nurodytu el. paštu, laiško tekste nurodant „Pageidauju gauti informaciją apie mano asmens duomenų gavėjų pasikeitimą, vardas, pavardė“.

17. Jūsų asmens duomenų saugumas

Jūsų asmens duomenys bus tvarkomi laikantis Bendrojo duomenų apsaugos reglamento, Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų teisės aktų nustatytų reikalavimų. Tvarkydami Jūsų asmens duomenis, mes įgyvendiname organizacines ir technines priemones, kurios užtikrina asmens duomenų apsaugą nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.

18. Jūsų teisės

Šiame skyriuje pateikiame informaciją apie Jūsų teises, susijusias su mūsų vykdomu Jūsų asmens duomenų tvarkymu, ir atvejus, kada šiomis teisėmis galite pasinaudoti. Jei norite gauti daugiau informacijos apie savo teises ar jas įgyvendinti, susisiekite su mumis šioje Privatumo politikoje nurodytu el. pašto adresu.

Įmonė nepagrįstai nedelsdama, bet ne vėliau, kaip per 1 (vieną) mėnesį nuo prašymo gavimo, Jums pateiks informaciją apie veiksmus, kurių imtasi gavus Jūsų prašymą dėl Jūsų teisių įgyvendinimo. Atsižvelgiant į prašymo sudėtingumą ir gautų prašymų skaičių, minėtas terminas gali būti pratęstas dar 2 (dviem) mėnesiams. Tokiu atveju mes Jus per 1 (vieną) mėnesį nuo prašymo gavimo informuosime apie tokį termino pratęsimą ir jo priežastis. Įmonė atsisakys įgyvendinti Jūsų teises tik teisės aktų numatytais atvejais.

19. Teisė susipažinti su savo asmens duomenimis

Siekiame, kad Jūs iki galo suprastumėte, kaip mes naudojame Jūsų asmens duomenis, ir dėl to nepatirtumėte jokių nepatogumų. Jūs galite bet kada susisiekti su mumis ir pasiteirauti, ar mes tvarkome kokius nors Jūsų asmens duomenis. Jei mes saugome ar bet kokiu būdu naudojame Jūsų asmens duomenis, Jūs turite teisę su jais susipažinti. Norėdami tai padaryti, pateikite mums rašytinį prašymą šioje Privatumo politikoje nurodytu el. pašto adresu, patvirtinkite savo asmens tapatybę; ir teikdami tokį prašymą, laikykitės sąžiningumo ir protingumo principų.

19.1. Teisė atšaukti sutikimą

Jei esate pateikę mums aiškų sutikimą dėl Jūsų duomenų tvarkymo, jį galite bet kada atšaukti. Sutikimo atšaukimas nedaro poveikio sutikimu grįsto duomenų tvarkymo, atlikto iki sutikimo atšaukimo, teisėtumui.

19.2. Papildomos teisės

Toliau pateikiame informaciją apie papildomas Jūsų turimas teises, kurias galite įgyvendinti laikydamiesi toliau aprašytos tvarkos.

  1. Jūs turite teisę prašyti mūsų ištaisyti bet kokius turimų duomenų netikslumus. Tokiu atveju mes galime paprašyti Jūsų patvirtinti ištaisytą informaciją.
  2.  Jūs turite teisę prašyti mūsų ištrinti Jūsų asmens duomenis. Ši teisė įgyvendinama Bendrojo duomenų apsaugos reglamento (ES) 2016/679 17 straipsnyje numatytais atvejais.
  3. Jūs turite teisę prašyti mūsų apriboti Jūsų asmens duomenų tvarkymą arba jų netvarkyti:
    • laikotarpiu, kurio reikia tam, kad įsitikintumėme Jūsų asmens duomenų tikslumu, kai pateikiate pretenzijas dėl duomenų tikslumo;
    • kai mūsų vykdomas Jūsų asmens duomenų rinkimas, saugojimas arba naudojimas yra neteisėtas, tačiau nusprendžiate neprašyti ištrinti duomenų;
    • kai Jūsų asmens duomenys mums yra nebereikalingi, tačiau Jums jų reikia, kad galėtumėte nustatyti, įvykdyti arba apginti teisinį reikalavimą;
    • laikotarpiu, kurio reikia tam, kad būtų nustatyta, ar mes turime svarbesnį teisinį pagrindą ir toliau tvarkyti Jūsų asmens duomenis, jei pasinaudojote savo teise išreikšti prieštaravimą dėl asmens duomenų tvarkymo.
  4. Jūs turite teisę į duomenų, kurie tvarkomi automatizuotomis priemonėmis ir, kuriuos iš Jūsų gavome susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu Jums sutinkant arba sutarties sudarymo tikslais, perkėlimą. Jums pasinaudojus šia teise, Jūsų prašymu perkelsime Jūsų pateiktų duomenų kopiją Jums ar Jūsų pasirinktam duomenų valdytojui.
  5. Jūs turite teisę BDAR 21 straipsnyje nustatyta tvarka nesutikti, kad mes naudotumėme Jūsų asmens duomenis. Jūs turite teisę nesutikti, kai Jūsų asmens duomenys tvarkomi teisėto intereso pagrindu (prie kiekvieno aukščiau nurodyto duomenų tvarkymo tikslo nurodyta kokiu pagrindu duomenys yra tvarkomi) arba tiesioginės rinkodaros tikslu.

19.3. Teisė prašyti suteikti daugiau informacijos

Tikimės, kad Jūs suprasite, jog aptarti visus įmanomus asmens duomenų rinkimo ir naudojimo būdus yra labai sunku. Mes stengiamės pateikti kuo aiškesnę ir išsamesnę informaciją bei įsipareigojame atnaujinti šią Privatumo politiką, pasikeitus asmens duomenų naudojimo procesui. Vis dėlto, jei turite kokių nors klausimų apie Jūsų asmens duomenų naudojimą, džiaugsimės galėdami į juos atsakyti arba suteiksime visą papildomą informaciją, kurią galime atskleisti. Jei turite kokių nors konkrečių klausimų arba nesupratote pateiktos informacijos, susisiekite su mumis.

20. Nusiskundimai

Jei manote, kad Jūsų, kaip duomenų subjekto, teisės yra ir (ar) gali būti pažeistos, prašome nedelsiant kreiptis į mus šioje Privatumo politikoje nurodytu el. paštu. Mes užtikriname, kad tik gavus Jūsų skundą susisieksime su Jumis per pagrįstą laikotarpį ir informuosime apie skundo tyrimo eigą, o vėliau ir apie rezultatą.

Jei tyrimo rezultatai Jūsų netenkins, galėsite pateikti skundą priežiūros institucijai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai: https://vdai.lrv.lt/.

21. Atsakomybė

Jūs esate atsakingi už savo pateikiamų duomenų konfidencialumą taip pat už tai, kad Jūsų mums pateikti duomenys būtų tikslūs, teisingi ir išsamūs. Jeigu pasikeičia Jūsų pateikti duomenys, Jūs turite nedelsdamas mus apie tai informuoti el. paštu. Mes jokiu atveju nebūsime atsakingi už žalą, atsiradusią Jums dėl to, jog Jūs nurodėte neteisingus ar neišsamius asmens duomenis arba neinformavote mūsų jiems pasikeitus.

22. Privatumo politikos pakeitimai

Mes galime bet kada atnaujinti ar pakeisti šią Privatumo politiką. Jei pageidaujate gauti atnaujintą Privatumo politiką, prašome pranešti apie tai 2 skyriuje nurodytu el. pašto adresu.