Dilgelių trąšos, dažnai vadinamos dilgėlių raugu arba dilgėlių išrauga, yra puikus natūralus ir ekologiškas būdas aprūpinti augalus reikalingomis maistinėmis medžiagomis.
Dilgėlės yra vertingos, nes jos iš dirvožemio pasisavina ir savo lapuose sukaupia daugybę naudingų medžiagų biologiškai prieinamomis formomis. Dilgėlių raugo pagrindu pagamintos trąšos yra turtingos:
* Azotu (N): itin svarbus augalų vegetatyviniam augimui, lapų ir stiebų vystymuisi, sodriai žaliai spalvai.
* Fosforu (P): dalyvauja maisto medžiagų apykaitoje, ląstelių dalijimosi ir dauginimosi procesuose, svarbus angliavandenių apykaitai, kvėpavimui ir fotosintezei.
* Kaliu (K): stiprina augalų atsparumą ligoms, sausrai ir šalčiui, svarbus vaisių ir sėklų brendimui, gerina derliaus kokybę.
* Geležimi (Fe): būtina chlorofilo gamybai. Jos trūkstant lapai netenka žalios spalvos ir augalai suserga chloroze.
* Kalciu (Ca), magniu (Mg), natriu (Na) ir kitais mikroelementais: prisideda prie bendros augalų sveikatos ir vystymosi įvairiais augimo tarpsniais.
Naudojimas:
* Laistymui: Nukoškite paruoštą dilgėlių raugą ir atskieskite vandeniu santykiu 1 litras raugo : 8-10 litrų vandens. Laistykite augalus aplink šaknis.
* Purškimui (lapams): Purškimui naudokite dar labiau atskiestą tirpalą – 1 litras raugo : 20 litrų vandens. Purškite lapus kartą per mėnesį.
1l kaina 1,5 eurų
Rodyti daugiau